Optimal Livskraft - Vi finns för din hälsa
Jennys resa

Jennys Livsstilsresa


Förändringen


En dag när jag låg i badet och mådde dåligt, med muskler och leder som värkte, en mage som var helt ur balans och orken helt i bott, hittade jag en annons på Facebook. Jag är inte en person som brukar "falla" för dessa annonser, men detta hadlade om att förändra sin livsstil och det var ju just åt det håller mina tankar gick. Av detta företaget fick man coachning och hjälp, och det var något jag var i behov av. Jag skickade in en ansökan till programmet och i oktober 2014 började min livs största och viktigaste resa!

Jag började detta livsstilsprogram och att ta tillskott av vitaminer och mineraler (vilket jag var OTROLIGT skeptisk till) och snart kände jag att energin kom tillbaka, huvudet klarnade och magen blev bättre! Det tog inte många veckor innan jag hade en mage som fungerade, utan smärtor och magras. Känslan av att ha en fungerande kropp, som jag inte haft på säkert 15 år, var obeskrivlig! Det var en helt otrolig känsla och för mig och familjen betydde det mycket! Barnen var otroligt glada över att ha fått en väldigt mycket trevligare och roligare mamma. Jag kunde börja äta saker igen, som jag absolut inte klarat av tidigare, och livet blev ljusare.


Allt som hänt på insidan sedan starten 2014 är svårt att visa, men utsidan speglar även insidan. Ovan visas resultaten efter senaste omgången av 28 dagar! 


Bakslagen

Medan den fysiska kroppen blev bättre, hängde "jag själv" inte med. Jag var fortfarande personen som värdesatte mig själv efter vad jag presterade och nu när magen och resten av kroppen mådde bra kunde jag ju prestera än bättre!

“Problemet” var att jag nu fick mer ork, och kunde engagera mig än mer i jobbet och andra saker (känner ni igen er!?) Det höll ca 6 mån och jag kan nu i efterhand se att varningssignalerna började komma tidigare. De signaler jag inte lyssnat på alls och som jag ignorerade. Efter några riktigt tuffa ärenden på jobbet med rättegångar under våren 2015 blev jag sjukskriven igen, inte för magen, utan för att jag inte fungerade. Det gav mig återigen andrum och jag mådde bättre igen.

Efter en fantastisk sommar då jag och familjen gjorde många trevliga utflykter, campade och tog tillvara på livet, hade jag åter samlat energi och gick tillbaka till jobbet, på 100%. Det höll i 6 arbetsdagar, sedan kraschade jag totalt! Dagen jag gick hem från jobbet minns jag bara små glimtar av. Som att jag efter den helgen faktiskt börjat ifrågasätta för mig själv om jag klarade detta, borde jag sjukskriva mig, och vad är det som händer med mig? Jag kommer ihåg att jag satt vid datorn och inte kunde läsa vad det stod på skärmen, orden flöt ihop. Jag minns att jag pratade med en kollega i korridoren och orden kom ut i fel ordning. Han, och jag, skrattade åt det. Men jag blev rädd! Jag minns att jag satt på kontorsstolen efteråt och inte kunde fånga en enda tanke, hjärnan var helt kaos. Jag ringde vårdcentralen som sa att jag skulle gå hem och att jag skulle bli kontaktad av en stresspecialist, de förstod tack och lov hur illa det verkade vara.


På något sätt tog jag mig hem och efter det kommer jag bara ihåg att jag låg i soffan och var helt tom, det fanns inga tankar som jag kunde greppa, jag kunde inte fokusera och det kändes som jag inte riktigt fanns. Jag var i stort sett sömnlös i tre veckor, tre veckor utan att jag kunde komma ner i djupsömn, tre veckor som jag sov ytligt korta stunder och vaknade flera gånger varje natt om jag lyckats somna. Trots att jag åt de bästa tillskotten som fanns, så gick mineraler och vitaminer åt i en rasande fart i min stressade kropp och det var alarmerande. Men tack vare att jag hade fyllt på mig själv med bra mat och näringstillskott orkade jag nu se sanningen, jag var även tvungen att ta tag i den mentala biten och jobba för en förändring! Och det gjorde jag!


Den mentala hälsan


Det tog ett år, ett år av rejäla bakslag, ett år att försöka att lära känna den nya Jenny, ett år av tvivel på att jag någonsin skulle "bli mig själv igen", att jag någonsin ska bli en hel människa. Vad jag inte förstod då var att det inte var att "bli mig själv igen" som var målet. Det var nu livsstilsförändringen kunde bli komplett, när jag började förstå att personen jag varit inte var hållbar och jag förlikade mig med tanken på att bli ett nytt jag. En livsstilsförändring handlar om mer än mat, rörelse och näring. Den mentala träningen är otroligt viktig!

Idag kan jag se min utbrändhet som en otrolig gåva, vart hade jag varit idag annars? Jag älskar jag den nya Jenny, hon som tar hand om sig själv och som nu även orkar finnas därför andra, hon som förstår att livet är en gåva som man måste ta hand om. Hon som förstått att vi behöver ta hand om oss själva, varje dag. 

Ibland tar förändring tid, men resultatet blir slående!


Copyright © 2020 Optimal Livskraft


Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera