Optimal Livskraft - Vi finns för din hälsa
Om oss

Bakgrund


Optimal Livskraft startade i början av 2015 och har sedan dess gått igenom flera utvecklingsfaser. Vi är i grunden ett litet företag som jobbar med kost, näringstillskott med hög biotillgänglighet, träning och resor. I teamet, och i samarbete med oss, finns ett flertal olika personer med kompetenser såsom terapeuter, hälsopedagoger, kostrådgivare, weightloss coacher, personliga tränare m.fl. Tillsammans har vi i Optimal Livskraft en bred och gedigen kunskap inom coachning, med inriktning förebyggande hälsa. 


Ögonöppnaren

Det var när en av grundarna, Jenny, var inne i en period då både kroppen och knoppen höll på att ge upp som jag börjde få upp ögonen för den "alternativa" vägen. En kraftig utbrändhet med hjärndimma, koncentrationssvårigheter och en otrolig trötthet var vardag. Ihop med detta kom en mage helt ur balans och ständiga stresspåslag.
Hon var då såpass dålig att hon var heltidsjukskriven, kunde inte äta något utan att magen rasade och det var så illa att hon inte vågade gå utanför dörren pga magen. Honhade klippkort på vårdcentralen och hade fyra olika mediciner för att kunna klara att gå upp på morgonen. Läkarna sa tillslut att de inte kunde göra något mer, att den IBS hon fått som diagnos var kronisk och att "det satt i huvudet". När hon först fick till sig dessa orden blev hon arg och besviken. Skulle hon alltid må på detta sättet? Varför kunde inte sjukvården göra henne frisk? Det är ju deras ansvar!? 
Men idag förstår hon, och är tacksam för, den läkare som var rättfram och tydlig. 
Hon började inse att det var hur hon var, den press hon satte på sig själv och det sättet hon levde som var en direkt orsak till sitt mående. Det är lite tufft att komma till den insikten, att det är hon själv som har ansvaret. Men när hon kommit över den första tröskeln förstod hon att det egentligen var fantastiskt. Såg hon till att ändra sin livsstil, som var en orsak till sin dåliga hälsa, så borde hon själv även kunna ändra sin livsstil och må bättre! Hon började förstå att vi allt som oftast orsakar vårt mående själva, med sättet vi lever, och att vi inte kan ställa krav på sjukvården att de ska göra oss friska. 


Från fokus på den egen hälsa - till fokus på att hjälpa andra


Jennys hälsoresa var lång och snårig, men gav henne så mycket. När hon hittat tillbaka till sig själv, eller rättare sagt  till en annan mer hållbar version av sig själv, ville hon även hjälpa andra. Hjälpa andra att bli den bästa och hållbaraste versionen av sig själva. Och det var där Optima Livskraft startade på riktigt!
Under de år som gått har vi fått vara med på andra personers livsstilsresor. Liknande Jennys, eller helt olika! Men en gemensam nämnare att det är lika fantastiskt varje gång. Känslan av att få hjälpa en person att orka göra en förändring och sedan se personerna stå på egna ben, som en starkare och mer välmående människa är oslagbar. Allas resor är olika, beroende på förutsättningarna och vad personerna har för mål. Vissa behöver bara en hjälp med en "spark i rätt riktning" medan andra verkligen behöver göra en liknande resa som Jenny gjorde. Vissa vill ha hjälp mer att gå ned ett par kilo i vikt och andra bill gå ned 40 kilo. Endel behöver små förändringar i kost och livsstil medan vissa behöver hjälp med att förändra hela livsstilen. Just dessa olika behov har gett upphov till individuellt anpassade kostprogram. För att en förändring behöver anpassas efter varje persons förutsättningar och mål.

Som vi skrev tidigare har Optimal Livskraft utvecklats till ett stot team med bred och gedigen kunskap och utbildning. Gemensamt för oss alla är att vi har en egen personlig hälsoresa bakom oss och alla har en stor vilja att hjälpa andra. Vi har tillsammans erfarenheter och utbildningar som täcker flera livstider och vi finns här för dig, när du är redo att göra din livsstilsförändring! 

Vi ser fram emot att få följa just DIG på DIN resa, oavsett om den är kort eller lång, snårig eller rak!

Välkommen till Optimal Livskraft! 


Kontakta oss

 
 
 
Ja