Optimal Livskraft - Vi finns för din hälsa
Livsstilsprogrammet

Vilka resultat kan du förvänta dig av Livsstilsprogrammet?

  • Minskad andel kroppsfett
  • Bibehållen/ökad muskelmassa
  • En mage och tarm i balans
  • Bättre sömn
  • Sänkt metabolisk ålder
  • Starkare immunförsvar
  • Ökad energi 
  • Minskat sötsug
  • Bestående resultat
  • Ökad kunskap om sund mat & hälsa
InkedSevin_LI
InkedJessica_LI
InkedÄldre_LI
InkedLinda forsb_LI
InkedByxor_LI
InkedLinda D_LI
InkedJenny_LI
InkedEllinor_LI
InkedMarita 48 dagar_LI

Metabolt syndrom

Metabolt syndrom och insulinresistens -­ olika namn på samma tillstånd. Det innebär att de blodsockerreglerande organen är överansträngda och att ämnesomsättningen är störd. Kroppens celler tar inte längre emot signalen från insulin på rätt sätt, vilket hindrar blodsockret att transporteras in i cellerna som det ska. För att kompensera  frisätter bukspottkörteln ännu mer insulin. Detta leder till förhöjda blodsockervärden och förhöjda insulinnivåer i blodbanan. Förhöjda insulinnivåer stimulerar frisättningen av stresshormonerna adrenalin och kortisol som sen i sin tur kan påverka nivåerna av könshormoner. Hela hormonsystemet blir alltså påverkat.


Vid metabolt syndrom är man ofta överviktig och har förhöjda blodfetter och högt blodtryck. En person med detta syndrom löper fördubblad risk att drabbas av hjärt-­kärlsjukdomar och femdubbel risk att drabbas av typ 2 diabetes. Tillståndet påskyndar åldrandet och ökar mottagligheten för flera olika sjukdomar.  


Varför utvecklar vi Metabolt syndrom?

Tillståndets orsakas troligast av vår moderna hårt förädlade kost som stressar kroppen och överanstränger de blodsockerreglerande organen. Även stress och brist på motion påverkar blodsockret och bidrar till syndromet. Om blodsockret stiger och faller obalanserat blir man trött, irriterad och mer mottaglig för stress. Sömnen och koncentrationsförmågan försämras och immunförsvaret fungerar sämre.  Aptitregleringen sätts ur spel så att man äter för mycket och går upp i vikt. Vill du förebygga metabolt syndrom? ANSÖK till Livsstilsprogrammet!

Vi är alla olika

Blodsockerobalans yttrar sig olika för olika människor, med mildare eller svårare symtom men den bakomliggande orsaken är gemensam, nämligen rubbningar i ämnesomsättningen orsakade av – oss själva. De främsta riskfaktorerna för metabolt syndrom är alltså hårt förädlad mat, övervikt, stillasittande och stress. Vid rökning, sömnbrist, näringsbrist och hög alkoholkonsumtion ökar risken ytterligare. Vid dessa obalanser kan man uppleva att man, trots kostomläggning och en god livsstil, ändå inte går ner utan snarare så går man väldigt lätt upp av det minsta lilla man unnar sig. Känns det igen? ANSÖK till Livsstilsprogrammet!


Livsstilsprogrammet skapar en sund och hållbar livsstil

Du har nu läst om metabolt syndrom och vad det kan orsaka för vår hälsa. Om vi skulle kunna visa dig ett sätt där du genom ett aktivt val faktiskt kan förebygga och upprätthålla en god hälsa, hade det varit intressant?
Genom vårt beprövad Livsstilsprogram har vi under 6 års tid coachat 1000-tals personer till en sund livsstils som är hållbar i längden. Livsstilsprogrammet är inte en diet eller ett viktminskningsprogram. Det jobbar med att få hela din kropp i balans, på alla plan! Läs mer om några nöjda kunders resultat här!

Grunden bakom Livsstilsprogrammet

Aage Stenseth, som är utbildad inom traditionell kinesisk medicin och skolmedicin  m.m, har drivit olika skolor i alternativmedicin i Norge och har många års erfarenhet  och goda kunskaper om hälsa och hur våra kroppar fungerar biokemiskt. Han har skapat ett tre månaders livsstilsprogram som har löst hälso-­ och viktproblem för många människor som tidigare i livet provat många olika dieter och som varit beroende av skolmedicinen för högt blodtryck, högt kolesterol, förhöjda värden av triglycerider och  ostabilt blodsocker. Många har även fått mycket positiva effekter på hormonella obalanser. Med denna livsstil har de även efter avslutat ”program” kunnat hålla  sin vikt. Det är Aages livsstilsprogram som ligger till grund för Livsstilsprogrammet! ANSÖK till Livsstilsprogrammet!

Enligt Aage startar problemet med för mycket glukos i cellerna (såsom vi ovan beskrivit som metabolt syndrom) och cellerna måste därför först tömmas – nollställas – innan kroppen kan komma i balans.

Livsstilsprogrammet består av en kost baserat på väldigt lite kolhydrater (i den inledande fasen), normalt fettintag och mycket protein. När din kropp kommit i balans lägger vi till nyttiga kolhydrater och livsmedel som du känner att du vill ha i din matlagning. Livsstilsprogrammet är inte en diet, utan en fungerande och hållbar livsstil. Maten kan köpas i vanliga butiker och lagas från grunden.

I livsstilsprogrammet integrerar vi också väldigt specifika näringstillskott, som är vattenlösliga och som därför tas upp bättre än konventionella tillskott man köper i handeln. De är framställda av frukt och grönsaker och är inte syntetiska, som många andra tillskott på marknaden. De är patenterade, har GMP-standard, är dopningsfria och har dokumenterad effekt. Det finns inget i produkterna som kan skapa kontraindikationer med skolmedicin. De räknas som livsmedel, och är just mat - i koncentrerad och lättupptaglig form!


Utan de målfokuserade näringstillskotten kan Livsstilsprogrammet vara farligt för hälsan. Produkterna bidrar till att de metaboliska processerna fungerar optimalt, att avfallsämnen utsöndras, de förebygger hängig hud och ser till att vi behåller vår energi. De säkerställer också att vi inte tappar vår muskelmassa utan enbart bränner fett. Vill du få vår hjälp? ANSÖK till Livsstilsprogrammet!

För vem passar Livsstilsprogrammet?


Livsstilsprogammet är för dig som vill gå på djupet med en förändring. Du känner att din kropp behöver en riktig omstart och en boost för att komma på rätt bana igen, hälsomässigt och/eller viktmässigt. Du kanske har en större övervikt (eller undervikt) och behöver coachning och tydlig vägledning för att kunna få till en förändring som blir hållbar. Du längtar efter att få struktur över hur du ska äta och vad du ska äta. Livsstilsprogrammet passar även dig som av någon anledninga har svårt för att röra på dig, då träningen inte är en nödvändig del för viktnedgång och/eller hälsoförändring, fokus ligger på kosten. Trots att det finns otroligt många hälsofördelar med att röra på sig sker den stora viktnedgången i köket och inte på gymmet. Livsstilsprogrammet passar dig! Ansök här!

Allt detta ingår för dig som blir antagen till Livsstilsprogrammet!

Vill du ta kontroll över din livsstil och

skapa förutsättningar för en god hälsa?

Ta då steget och ansök till Livsstilsprogrammet! Du kan köra Livsstilsprogrammet var du än befinner dig i världen, då allt finns att tillgå online, men du har också möjlighet att gå på träffar runt om i landet om du känner att det är något som passar! Vi jobbar för att din livsstilsförändring ska bli hållbar och inte en diet som du kör ett kort tag och sedan faller tillbaka i gamla mönster. Livsstilsprogrammet ska ge dig förutsättningar, kunskap och motivation för att hålla din nya livsstil och hålla kvar dina resultat!

Livsstilsprogrammet är inte bara för dig som vill gå ner i vikt, grunden är att jobba med hälsan och det allmäna måendet. Behöver du gå ner i vikt kommer det automatiskt, när du får en kropp i balans. Livsstilsprogrammet är tre månader som startar med en 28 dagars kickstart och efterföljs av 2 månader där vi tillsammans kommer fram till en hållbar livsstil som passar just dig och dina mål och förutsättningar. 


OBS! PLATSERNA PÅ LIVSSTILSPROGRAMMET ÄR BEGRÄNSADE -
ÄR DU EN AV DE SOM ÄR MEST MOTIVERAD?

Har du tagit ditt beslut? Ansök via formulär på någon av länkarna, blir du kontaktad så kan det vara du som inom kort startar din nya Livsstil tillsammans med oss! 
OBS! Du förbinder dig inte till något genom att göra en ansökan!

Varför Livsstilsprogrammet?


Du som väljer att ta steget och ansöka till Livsstilsprogrammet borde få en hedersmedalj ✨ Du väljer att ta eget ansvar och satsar på din egen hälsa och att förebygga ex metabola sjukdomar. Tänk om vi var så många fler som gjorde detsamma, hur skulle ex. vårdsituationen se ut då? En spännande tanke!

Om vi själva tog ansvar för vår egen hälsa, det vi själva kan påverka och förebygga, och lät sjukvården fokusera på det akuta och livshotaonde. Skulle det leda till minskade vårdköer och akutintag där läkare hann med patienterna som råkat ut för olyckor? Skulle akutrummen vara så gott som tomma och avsedda för de med brutna ben och liknande skador?

För många kan dessa rader vara provocerande, men med handen på hjärtat -

tycker du att vi har rätt att lita på att sjukvården kan göra oss friska när vi själva har ätit oss sjuka? 

Vi som finns här för din hjälp och stöttning (under uppdatering)

Lotta Dickman


Hälsopedagog med en gedigen utbildning och erfarenhet i bagaget. Har jobbat med Livsstilsprogrammet sedan starten 2013.

Läs mer om Lotta HÄR!


Jenny Holgersson


Livsstilscoach, weightloss-coach och gyminstruktör. Brinner lite extra för kost och träning i oslagbar kombination. Har jobbat med Livsstilsprogrammet sedan 2015. Läs Jennys egen hälsoresa HÄR!


Lise-Lott Zetterström


Driver företaget Häloskällan CreaDiem med mottagning i Götene. Jobbar med alternativ vård och allt du kan tänka dig inom det sedan många år. Har jobbat med Livsstilsprogrammet sedan 2016. Läs mer om Lise-Lott HÄR!Copyright © 2020 Optimal Livskraft


Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera