Optimal Livskraft - Vi finns för din hälsa
Kost- och Livsstilsprogram

Vilka resultat kan du förvänta dig av våra kost- och livsstilsprogram?

  • Minskad andel kroppsfett
  • Bibehållen/ökad muskelmassa
  • En mage och tarm i balans
  • Bättre sömn
  • Sänkt metabolisk ålder
  • Starkare immunförsvar
  • Ökad energi 
  • Minskat sötsug
  • Bestående resultat
  • Ökad kunskap om sund mat & hälsa

Metabolt syndrom

Metabolt syndrom och insulinresistens -­ olika namn på samma tillstånd. Det innebär att de blodsockerreglerande organen är överansträngda och att ämnesomsättningen är störd. Kroppens celler tar inte längre emot signalen från insulin på rätt sätt, vilket hindrar blodsockret att transporteras in i cellerna som det ska. För att kompensera  frisätter bukspottkörteln ännu mer insulin. Detta leder till förhöjda blodsockervärden och förhöjda insulinnivåer i blodbanan. Förhöjda insulinnivåer stimulerar frisättningen av stresshormonerna adrenalin och kortisol som sen i sin tur kan påverka nivåerna av könshormoner. Hela hormonsystemet blir alltså påverkat.


Vid metabolt syndrom är man ofta överviktig och har förhöjda blodfetter och högt blodtryck. En person med detta syndrom löper fördubblad risk att drabbas av hjärt-­kärlsjukdomar och femdubbel risk att drabbas av typ 2 diabetes. Tillståndet påskyndar åldrandet och ökar mottagligheten för flera olika sjukdomar.  


Varför utvecklar vi Metabolt syndrom?

Tillståndets orsakas troligast av vår moderna hårt förädlade kost som stressar kroppen och överanstränger de blodsockerreglerande organen. Även stress och brist på motion påverkar blodsockret och bidrar till syndromet. Om blodsockret stiger och faller obalanserat blir man trött, irriterad och mer mottaglig för stress. Sömnen och koncentrationsförmågan försämras och immunförsvaret fungerar sämre.  Aptitregleringen sätts ur spel så att man äter för mycket och går upp i vikt. Vill du förebygga metabolt syndrom? Intresseanmälan 15 min GRATIS kostvägledning!

Vi är alla olika

Blodsockerobalans yttrar sig olika för olika människor, med mildare eller svårare symtom men den bakomliggande orsaken är gemensam, nämligen rubbningar i ämnesomsättningen orsakade av – oss själva. De främsta riskfaktorerna för metabolt syndrom är alltså hårt förädlad mat, övervikt, stillasittande och stress. Vid rökning, sömnbrist, näringsbrist och hög alkoholkonsumtion ökar risken ytterligare. Vid dessa obalanser kan man uppleva att man, trots kostomläggning och en god livsstil, ändå inte går ner utan snarare så går man väldigt lätt upp av det minsta lilla man unnar sig. Känns det igen? Intresseanmälan 15 min GRATIS kostvägledning!


VI hjälper dig att skapa en sund och hållbar livsstil

Du har nu läst om metabolt syndrom och vad det kan orsaka för vår hälsa. Om vi skulle kunna visa dig ett sätt där du genom ett aktivt val faktiskt kan förebygga och upprätthålla en god hälsa, hade det varit intressant?
Genom vårt beprövad Livsstilsprogram har vi under 6 års tid coachat 1000-tals personer till en sund livsstils som är hållbar i längden. Våra kost- och livsstilsprogram är inte några dieter eller enkla viktminskningsprogram som ger en quckfix. De jobbar med att få hela din kropp i balans, på alla plan! Läs mer om några nöjda kunders resultat här!

Grunden bakom våra kost- och livsstilsprogram

Aage Stenseth, som är utbildad inom traditionell kinesisk medicin och skolmedicin  m.m, har drivit olika skolor i alternativmedicin i Norge och har många års erfarenhet och mycket goda kunskaper om hälsa och om hur våra kroppar fungerar biokemiskt. Han har skapat kost- och livsstilsprogram som har löst hälso-­ och viktproblem för många människor som tidigare i livet provat många olika dieter och som varit beroende av skolmedicinen för högt blodtryck, högt kolesterol, förhöjda värden av triglycerider och ostabilt blodsocker. Många har även fått mycket positiva effekter på hormonella obalanser. Med denna livsstil har de även efter avslutat ”program” kunnat hålla sin vikt. Det är Aages kost- och livsstilsprogram som ligger till grund för helat vårt tänk! Intresseanmälan 15 min GRATIS kostvägledning!

Enligt Aage startar problemet med för mycket glukos i cellerna (såsom vi ovan beskrivit som metabolt syndrom) och cellerna måste därför först tömmas – nollställas – innan kroppen kan komma i balans.

För er som är i behov av det har vi kostprogram som består av en kost baserat på väldigt lite kolhydrater (i den inledande fasen), normalt fettintag och mycket protein. När din kropp kommit i balans lägger vi till nyttiga kolhydrater och livsmedel som du känner att du vill ha i din matlagning. Detta är inte en diet, utan en fungerande och hållbar livsstil. Maten kan köpas i vanliga butiker och lagas från grunden. För er som inte är i behov av lika strikt program individanpassas kosten utefter dina behov. Grunden är dock alltid att utesluta de snabba kolhydraterna, äta ren mat tillagad från grunden och utesluta tillsatser och processad mat.

I samtliga program integrerar vi också väldigt specifika näringstillskott, som är vattenlösliga och som därför tas upp bättre än konventionella tillskott man köper i handeln. De är framställda av frukt och grönsaker och är inte syntetiska, som många andra tillskott på marknaden. De är patenterade, har GMP-standard, är dopningsfria och har dokumenterad effekt. Det finns inget i produkterna som kan skapa kontraindikationer med skolmedicin. De räknas som livsmedel, och är just mat - i koncentrerad och lättupptaglig form!


Utan de målfokuserade näringstillskotten fungerar inte våra program, då ett gott näringsupptag är grunden för god hälsa. Produkterna bidrar till att de metaboliska processerna fungerar optimalt, att avfallsämnen utsöndras, de förebygger hängig hud och ser till att vi behåller vår energi. De säkerställer också att vi inte tappar vår muskelmassa utan enbart bränner fett. Vill du få vår hjälp? Intresseanmälan 15 min GRATIS kostvägledning!

Vill du ta kontroll över din livsstil och

skapa förutsättningar för en god hälsa?

Ta då steget och ansök till något av våra program eller boka in en tid för 15 min GRATIS kostvägledning! Du kan förändra din livsstil tillsammans med oss var du än befinner dig i världen, då allt finns att tillgå online, men du har också möjlighet att gå på träffar runt om i landet om du känner att det är något som passar! Vi jobbar för att din livsstilsförändring ska bli hållbar och inte en diet som du kör ett kort tag och sedan faller tillbaka i gamla mönster. Våra program ska ge dig förutsättningar, kunskap och motivation för att hålla din nya livsstil och hålla kvar dina resultat!

Våra program är inte bara för dig som vill gå ner i vikt, grunden är att jobba med hälsan och det allmänna måendet. Behöver du gå ner i vikt kommer det automatiskt, när du får en kropp i balans. 


OBS! PLATSERNA PÅ VÅRA PROGRAM ÄR BEGRÄNSADE -
ÄR DU EN AV DE SOM ÄR MEST MOTIVERAD?

Är du nyfiken på kostrådgivning? Fyll i formulärer på någon av länkarna och bli kontaktad på det sätt som passar dig bäst!
OBS! Du förbinder dig inte till något genom att fylla i formuläret!

Varför ska du välja något av våra program?


Du som väljer att ta steget och ber om vår hjälp borde få en hedersmedalj ✨ Du väljer att ta eget ansvar och satsar på din egen hälsa och att förebygga ex metabola sjukdomar. Tänk om vi var så många fler som gjorde detsamma, hur skulle ex. vårdsituationen se ut då? En spännande tanke!

Om vi själva tog ansvar för vår egen hälsa, det vi själva kan påverka och förebygga, och lät sjukvården fokusera på det akuta och livshotande. Skulle det leda till minskade vårdköer och akutintag där läkare hann med patienterna som råkat ut för olyckor? Skulle akutrummen vara så gott som tomma och avsedda för de med brutna ben och liknande skador?

För många kan dessa rader vara provocerande, men med handen på hjärtat -

tycker du att vi har rätt att lita på att sjukvården kan göra oss friska när vi själva har ätit oss sjuka? 

Vi som finns här för din hjälp och stöttning (under uppdatering)

Jenny Holgersson


Livsstilscoach, dipl. weightloss-coach, cert. Livsstilscoach och gyminstruktör. Specialicerad på kost vid tränig och brinner lite extra för just dennaoslagbar kombination. Har jobbat med Kost- och Livsstilsprogram sedan 2015. Läs Jennys egen hälsoresa HÄR!

Lotta Dickman


Hälsopedagog med en gedigen utbildning och erfarenhet i bagaget. Har jobbat med Kost- och Livsstilsprogram sedan starten 2013.Lise-Lott Zetterström


Driver företaget Häloskällan CreaDiem med mottagning i Götene. Jobbar med alternativ vård och allt du kan tänka dig inom det sedan många år. Har jobbat med Kost- och Livsstilsprogram sedan 2016. Copyright © 2021 Optimal Livskraft


Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera