Optimal Livskraft - Vi finns för din hälsa
HälsoFOKUS

Vilka resultat möjliggör HälsoFokus?

  • Starkare immunförsvar
  • Ökad energi 
  • Minskat sötsug
  • Bestående resultat
  • Ökad kunskap om sund mat & hälsa

Filosofin bakom HälsoFokus - Vi börjar från början

Tror du att vårt ursprung påverkar de vi är idag? Har våra kroppar hängt med i den enorma utveckling som skett i vår omgivning? 
För mig som biolog och ubildad inom kost och hälsa är svaren på dessa frågor självklara. ABSOLUT påverkar vårt ursprung oss idag, och våra kroppar fungerar istort sett likadant som de gjorde för 40 000 år sedan när Homo Sapien sapien vandrade på jorden. Jag kommer inte gå in i detaljer, det finns redan så mkt skrivet om människans utveckling och vår fysiologi. Frågan jag vill ställa är hur detta påverkar våra kroppar och hur vi kan hantera den livsstil vi har och den kost vi äter idag. 


Kan det vara så att det vi äter, påverkar hur vi mår - både fysiskt och psykiskt? Om svaret är JA, vilket är vår filosofi, så kan vi själva ta ansvar och kontroll över hur vi mår genom de val vi gör i form av kost, rörelse och näring!


Metabolt syndrom

Metabolt syndrom och insulinresistens -­ olika namn på samma tillstånd. Det innebär att de blodsockerreglerande organen är överansträngda och att ämnesomsättningen är störd. Kroppens celler tar inte längre emot signalen från insulin på rätt sätt, vilket hindrar blodsockret att transporteras in i cellerna som det ska. För att kompensera  frisätter bukspottkörteln ännu mer insulin. Detta leder till förhöjda blodsockervärden och förhöjda insulinnivåer i blodbanan. Förhöjda insulinnivåer stimulerar frisättningen av stresshormonerna adrenalin och kortisol som sen i sin tur kan påverka nivåerna av könshormoner. Hela hormonsystemet blir alltså påverkat.


Vid metabolt syndrom är man ofta överviktig och har förhöjda blodfetter och högt blodtryck. En person med detta syndrom löper fördubblad risk att drabbas av hjärt-­kärlsjukdomar och femdubbel risk att drabbas av typ 2 diabetes. Tillståndet påskyndar åldrandet och ökar mottagligheten för flera olika sjukdomar.  


Varför utvecklar vi Metabolt syndrom?

Tillståndets orsakas troligast av vår moderna hårt förädlade kost som stressar kroppen och överanstränger de blodsockerreglerande organen. Även stress och brist på motion påverkar blodsockret och bidrar till syndromet. Om blodsockret stiger och faller obalanserat blir man trött, irriterad och mer mottaglig för stress. Sömnen och koncentrationsförmågan försämras och immunförsvaret fungerar sämre.  Aptitregleringen sätts ur spel så att man äter för mycket och går upp i vikt.

Vi är alla olika

Blodsockerobalans yttrar sig olika för olika människor, med mildare eller svårare symtom men den bakomliggande orsaken är gemensam, nämligen rubbningar i ämnesomsättningen orsakade av – oss själva. De främsta riskfaktorerna för metabolt syndrom är alltså hårt förädlad mat, övervikt, stillasittande och stress. Vid rökning, sömnbrist, näringsbrist och hög alkoholkonsumtion ökar risken ytterligare. Vid dessa obalanser kan man uppleva att man, trots kostomläggning och en god livsstil, ändå inte går ner utan snarare så går man väldigt lätt upp av det minsta lilla man unnar sig. Känns det igen?


Vill du få en insikt i vad du själv kan göra för att förebygga god hälsa?

Ta steget och satsa på HälsoFokus tillsammans med oss! För att du själv ska bestämma hur stor förändring du är redo att göra nu har vi delat in HälsoFokus i steg 1-3. Genomgående för samtliga steg är att vi jobbar med ren mat, tillagad från grunden. I samtliga steg ingår föreläsningar online, för att du ska få en ökad förståelse för de val vi har gjort i vår kostplan och för att du ska få en inblick i helheten. Allt för att du ska få en grundläggande kunskap om kost, hälsa och träning samt få verktyg för att jobba med kroppen på alla plan - för bestående resultat.
Vårt HälsoFokus är inte bara för dig som vill gå ner i vikt, grunden är att jobba med hälsan och det allmäna måendet. Behöver du gå ner i vikt kommer det som en bonus, när du får en kropp i balans. 


Läs vidare om vilket steg som passar just dig och kotakta oss gärna för en konsultation om vad som passar dig, utefter dina förutsättningar och mål!
Du kan även boka tid för telefonkonsultation via BokaDirekt!

Kombinera med träning

Vi är gjorda för att röra på oss, men idag är det många som lever en stillasittande vardag. Under HälsoFokus tar vi även in träning som en del av vardagen, på dina villkor. I grunden finns exempel på enkel hemmaträning, som rekommenderas för alla. För dig som bor med pendelavstånd till Götene finns ett FANTASTISKT specialerbjudande på Västerbybadet Gym som är speciellt framtaget just för dig som satsar på HälsoFokus!
Du får TRE månader av fritt gym OCH bad, men betalar bara för TVÅ - så passa på att komma igång och få in träningen som en del i din vardag.

Läs mer om Västerbybadets utbud HÄR 

Hur anmäler jag mig till HälsoFokus?


HälsoFokus steg 1

Om du vill gå HälsoFokus steg 1, men vill ha kontakt med en coach först, anmäler du dig enklast via kontakformuläret på denna sida. HälsoFokus steg 1 har obegränsat med platser och du kan välja att gå en eller flera månader! Du kan också kontakta oss via mail.


För HälsoFokus steg 2 eller 3

På HälsoFokus steg 2 & 3 ingår coachning och vi har begränsat antalet startande till max 10 per månad för att säkerställa att du får den hjälp du behöver. Du kan anmäla ditt intresse via formuläret och vi återkommer till dig om när du kan starta igång. För HälsoFokus steg 3 har vi kontakt via telefon eller mail, för att göra upplägget anpassat till dina förutsättningar och mål, innan du kan starta. Även här väljer du om du vill gå en eller flera månader och du kan stata igång, så fort vi har en plats och vi har fått din betalning.

Betalningsinformation

Betalning sker för en månad i taget och inga extra kostnader tillkommer utöver de angivna priserna. Det finns ingen bindningstid eller liknande utöver den månad du anmält dig till. Betalning sker via faktuering eller swish.


Optimal Livskraft är Godkänt för F-skatt.

Jag vill anmäla mitt intresse för HälsoFokus 2020! (Ej bindande)

 
 
 
HälsoFokus steg 1
HälsoFokus steg 2
HälsoFokus steg 3
 
 
Ja
 
 


Copyright © 2020 Optimal Livskraft


Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera